torsdag 10 maj 2012

Fönsterspegel

För ett tag sedan så köpte vi en fönsterspegel på Blocket hos en kille i Sundbyberg. Jag har länge velat ha en sån i vårt kök och den här var perfekt i storlek och utformning. Den har 6 rutor, jag blandar alltid ihop vad sånt där heter, med luft och spröjs och prylar, men jag måste kolla upp det. Jag låter bara vimsig när jag pratar om det :-) Nu när vi dessutom har ett landställe "modell äldre" så gäller det väl att man använder den rätta vokabulären och de korrekta fackuttrycken för att göra sig förstådd.... Missförstånd har redan skett på det området... Inte vad det gäller fönstren, snarare vad det gäller vedspisen på landet. Gode Gud, vilken massa benämningar på allt som ingen människa förstår eller innehar i sitt ordförråd nu för tiden!! :-)

Fönsterspegeln ska i alla fall sitta i lägenheten i en jättekonstig hörna som vi har där. Det är typ en vägghörna med en vinkel på ca 45 grader och som sen möter själva fönstersmygen i köket. Ser lite kul ut, är helt hopplöst att möblera. Men med en spegel där ger det en mysig effekt, eftersom vi i lägenheten dessutom har stora spröjsade fönster med fönstersmygar/fönsterbrädor som är ca 40-45 cm djupa. Har man då en fönsterspegel i samma stil så ser det ut som om allt är fönster utåt, ger lite extra ljus, och som sagt, en förvillande effekt på verkligheten. Hög mysfaktor!!

Väggarna i köket ska målas vita. Nu är de tokbeiga med stark lattevarning. Precis som skåpsluckorna.... Det blir lite mycket. Sambon blir knäpp på allt beige. Och eftersom köket är rätt litet och behöver så mycket ljus som möjligt så blir det vitt. Färgen finns. Men än så länge är det ingen som tagit tag i en roll och uträttat något. Det torde vara ganska enkelt och snabbjobbat. Flera små väggar som borde gå att beta av ganska raskt. Sen spegel på det och livet är toppen!

Nu måste vi få hem de däringa tavelupphängningsprylarna som jag tjatat om ett tag. Nu vet jag dessutom vad de heter så vi ska se om kära sambon kan knata förbi herr Olsson och införskaffa dem. De heter gipskrok Hercules. Suveräna prylar. Man behöver inte ens några verktyg! Man petar in dem i väggen och sen klarar de en tyngd på 25 kg per styck!! Grymt bra! Förutsatt att man har gipsväggar då alltså ;-)
De kostar 36:-/st på Clas Olsson och på de flesta andra ställen ligger de ungefär på samma pris.


Inga kommentarer: